سوشید

نام کوهی در برزک

سوشید

نام کوهی در برزک

۴۸۹- لقمه ای نان

یکی از مشخصات کشورهای جهان سومی و عقب افتاده آن است نگاهشان سیاه یا سفید، یا همه چیز خوب یا همه چیز بد است. 

یکی از کارهای بزرگی که در منطقه برزک شد طرح کشاورزی نابر است که حقیر با توجه به مسئولیتی که به عنوان یک شهروند بر دوشم بود مطالعه و تحقیقی انجام دادم که اگر زمان های آن را کنار هم بگذاری بیش از شش ماه به صورت شبانه روزی وقت من را گرفت. نتیجه آن یک گزارش شد که در شماه دهم نشریه بهشت پنهان تحت عنوان «لقمه ای نان» منتشر شد. امید است مورد رضای خداوند متعال واقع شود. 

لقمه ای نان - بررسی یک طرح کشاورزی در دولت نهم

در یکی از روزهای گرم تابستان 86 ، کشاورزان زیر آفتاب و در بیابانی که از چهار طرف با کوههایی تودرتو محصور و  بیرون از روستایی که در ارتفاعات پنهان شده بود، منتظر آمدنش بودند.

دو میله پرچم که در فاصله پنج متری به زمین فرو رفته و با ربانی قرمز به هم وصل شده بود در کنار لوله ی آبی قرار داشت که ابتدایش داخل ولایت و با گذر از داخل دره که به کنار ربان می رسید، تصویری از مراسم افتتاح یا کلنگ زنی در ذهن مردم منتظر «برزک» و مهمانان جمع شده در این بیابان برهوت را تداعی می کرد.

ادامه مطلب ...

۳۸۶- فتح باب همکاری

دیروز فرصتی ایجاد شد تا از نزدیک با دوستان مسئول ترویج و مسئول تعاونی های تولید جهاد کشاورزی کاشان دیداری صورت گیرد. هر چند فرصت یک ساعتی که به همراه مدیر عامل محترم شرکت گلستان سده خدمتشان بودیم با آشنایی و گزارش کار فعالیت های شرکت تعاونی عماد گذشت و زنگ همراه حقیر و  آمد شد ارباب رجوع و تلفن های اطاق ترویج نگذاشت حداکثر استفاده را از این آشنایی گرفته شود، در عین حال به نظر می رسد فتح بابی شد برای شروع همکاری های خوب و مفید در فاز اطلاع رسانی   

۳۸۴- کلمات سوسول بازی و کار جهادی

در حالی که مشغول سیمان کردن کیسه های خالی، در انبار مصالح شرکت تعاونی عماد بودم آهنگ ملایمی مرا متوجه گوشی همراهم کرد. 

-شفیع زاده هستم مسئول ترویج  جهاد کشاورزی کاشان 

* بله بفرمایید 

- شما نام مرا به اشتباه به جای نام مسئول تعاونی های تولید در مطلبی در نشریه بهشت پنهان زده اید. 

* بله همین طور است ولی همانطور که اطلاع دارید من مدیر مسئول نیستم. در عین حال تا آنجا که بنده اطلاع دارم مدیر مسئول هم به جهت دقت در کار، نام سخنران را از مسئول سابق مرکز ترویج برزک پرسیده اند و گویا ایشان اشتباه جواب داده و از اتفاق صدایشان نیز ضبط گردیده است. 

- در هر حال شما می باید دقت بیشتری بکنید و توصیه ای که دارم اگر می خواهید نشریه تان پایدار بماند {بخوانید: اگر می خواهید ما با ابزارهای قدرتی که داریم جمعش نکنیم}‌ سعی کنید طرحی که در منطقه اجرا می شود باعث تنش نشوید. 

*البته من شما را از نزدیک زیارت نکرده ام و تعریف شما را بسیار شنیده ام از جمله این که گفته می شود شما مسئول متفاوتی هستید. از این رو یک نکته ای که هست چون اداره ها تا کنون توجهی به اطلاع رسانی و آگاه کردن عموم در طرح ها نداشته اند و وقتی نشریه ای می آید و چنین کاری می کند کمی تا اندازه ای باعث رنجش دوستان می گردد. حال با توجه به این که شما هم مسئول ترویج هستید و ما می توانیم ابزار مناسبی در دست شما گردیم. آماده ایم با کمک هم به اطلاع رسانی و بالابردن آگاهی مردم اقدام نموده و فضایی برای تضارب آراء فراهم نماییم و در نهایت قضاوت را به عهده مردم بگذاریم. 

- من در این 25 سال خدمت تمام توان خود را به کار گرفته ام. و در رابطه با طرح نابر همین امروز جلسه ای داشتیم که تعاونی را زودتر تاسیس کنیم. البته ما کار خودمان را می کنیم. {بخوانید تضارب آراء و افکار عمومی و از این کلمات سوسول بازی، کشک}  

*در هر صورت در خدمتیم 

- خواهش می کنم

۳۸۱- افیون بورکراسی اداری

امروز در حالی که با موتور از سربالایی نزدیک خانه بالا می آمدم یک لحظه ترمز و گاز را قاطی کرده و مستقیم داخل دیوار منزل همسایه رفته و سخت مجروح شدم.
...
 اشکال در یکی از متن های نشریه بهشت پنهان اولین بازخورد شماره جدید بود که امروز حواشی جالبی با خود به همراه گذاشت.
مسئول تعاونی های تولید جهاد کشاورزی کاشان زنگ زد و حقیر را توصیه به دقت در امور نشریه و جمع کردن نشریه به جهت اشتباه موجود، نمود.
جریان از این قرار است که در پیاده کرده متن سخنرانی مسئول تعاونی ها در نماز جمعه نام مسئول ترویج جهاد کشاورزی کاشان به عنوان مسئول تعاونی ها در مقدمه سخنرانی آمده است.
برایم تعجبی بود که چگونه این اشتباه تایپی، نعشگی پست و مسئولیت حاصل از افیون بورکراسی اداری را برهم زده و این زحمت بزرگ را بر خود هموار ساخته تا نگاهی به برآیند افکار عمومی نموده و اشکالی از آن بگیرند؛ جای تبریک و تشکر دارد.
یاد طنزی افتادم:
یه روز دو معتاد کنار منقل نشسته بودند بعد از خستگی مداوم حاصل از خماری و نعشگی علی به نقی گفت:
علی: بیا یه ورزشی بکنیم
نقی: چه ورزشی
علی: تو بیا جای من بشین، من جای تو
نقی: خوب این چه کاری است که بکنیم، بیا منقل را بچرخونیم
...
 درد در تمام استخوانهایم می پیچد و رهایم نمی کند.

۳۶۷- شما وجدان ندارید

شما وجدان ندارید، حاضرید منافع جامعه را فدای منافع شخصی کنید، دو سال دیگر شما شورا می شوید؛ ببینم چه گلی به سر مردم می زنید.
می گویید «دستاورد شورا در بخش کشاورزی»،
در حالی که در زمان ما بعد از سیل بیشترین لوله برای کشاورزها وارد منطقه شد.
شما می گویید « من نماینده هیئت امنا طرح نابر هستم»
کی چنین چیزی واقعیت دارد.
می گویید « رکود طرح نابر»
چرا دل مردم را خالی می کنید.
 می گویید « مردم چگونه وام ها را پرداخت خواهند کرد»
وام با سود چهار درصد هم چیزی هست که راجع به آن صحبتی شود.
این گزارش را تو نوشته ای و جرات نکرده ای اسم خود را زیر آن بنویسی. مدیر مسئول نشریه آدم خوبی است و تو از آن سوء استفاده می کنی؛ من جوابیه آماده کرده ام و برای چاپ به نشریه می فرستم.
....
این صحبت های مسئول سابق مرکز ترویج برزک بود که با ناراحتی هرچه تمام تر در ارتباط با گزارشی که توسط اینجانب به نام « دستاورد شورا در بخش کشاورزی – انتقال مرکز ترویج، رکود طرح نابر» نوشته شده بود، بیان گردید.

۳۱۴- نابر من که می دونم چی هستی

تلاش های بسیاری در جهت پی گیری طرح نابر در حال انجام است. کندن جای نهال ها و آوردن کود و نهال و صحبت های داغ و داغ برای وضعیت آب طرح و کشیدن کانال سیمانی و خراب کردن کانال سیمانی به جهت کیفیت نداشتن آن قبل از اینکه حتی یک بار آب از آن عبور داده شود و هزاران اما و اگر دیگر

 

ادامه مطلب

ادامه مطلب ...

۲۹۶- حرفهای یک سرباز سازندگی درباره جهاد کشاورزی کاشان

 دوستی که سرباز سازندگی در جهاد کشاورزی کاشان بود با انرژی و انگیزه وارد این مجموعه شد و به قول خودش قصد داشت از این دوران حداکثر استفاده را بکند. یکی از کارهای جالبی که می خواست انجام بدهد ولی با سردی افراد آن مجموعه روبرو شد؛ راه اندازی یک وبلاگ بود که در اینجا یکی مطلب از آن را برای دوستان می آورم:

«تکیه بر جای بزرگان نتوان زد به گزاف ولی پا توی کفش بزرگان که میشه کرد

اصل 147 قانون اساسی

دولت باید در زمان صلح از افراد و تجهیزات فنی ارتش در کارهای امدادی – آموزشی – تولیدی و جهاد سازندگی با رعایت کامل و موازین عدل اسلامی استفاده کند در حدی که به آمادگی رزمی ارتش آسیبی وارد نشود

دوست عزیز شما مخاطب یکی از مشمولین همین طرح هستید که درمرکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی برزک مشغول فعایت است

یکی ازبرنامه های پیش بینی شده در راه اندازی این وبلاگ تجزیه و تحلیل کلیه فعالیت های مربوط به بخش کشاورزی بخش برزک است و لازم میدانم شرح وظایف تعیین شده از سوی اداره کل پشتیبانی شبکه ترویج را به عرض شما برسانم که جای ایراد به فعالیت وبلاگ وجود نداشته باشد آخه زیاد شنیدم حتی بعضی از تحصیکرده ها هم بودند که عنوان بیکاری را به این کار اختصاص می دادند .

یکی از اهداف طرح سربازان سازندگی ایجاد زمینه مناسب جهت گسترش فعالیت های بخش کشاورزی و توسعه روستایی میباشد که به جرات می توانم بگویم خیلی کم به این مورد توجه میشود (البته در سطح حوزه فعالیت خودم ) که امیدوارم بتوانم جبران کنم

راستش رو اگه بخواهید بدونید اینه که بخشهای مختلف مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اونقدر وقت ما رو مشغول کارهای خودشون کرده اند که حتی فرصت فکر کردن به این چیز ها رو هم پیدا نمی کنیم و به عنوان یه تجربه غیر اخلاقی به این نکته اشاره میکنم که هر گاه تونستیم فرصت و قدرت فکر کردن رو از کسی بگیریم می تونیم راحت ضربه فنی کنیم کاری که بعضی ها خیلی وارد هستند وتا ما میریم فکر کنیم با کاغذ برجی میسازند اگر چه برج اونا دوامی نداره چون حتی خودشون هم اونقدر عجله کردند که باور کنید بیشتر از ما بهش فکر نکردند ولی مهم اینه که ساختند و( خوشهالند که دیدی چه کار کردیم هیچکس سر در نیاورد ) یا مثل یه کشتی که قطب نماش رو از کار انداختند و بیچاره برای رسیدن به ساحل مجبوره دنبال کشتی همسایه حرکت کنه ولی خب تا حالا این طور بوده از حالا به بعد قراره یه فرق هایی بکنه تا الان میگفتم به قول شاعر

ما را به میزبانی صیاد الفتی است         ور نه به نیم ناله قفس میتوان شکست

البته باید بگم اصلا این شعر رو جدی نگیرید چون باور کنید من یکی دیگه طاقت دیدن صیاد رو ندارم

با این تفاسیر فکر میکنم ثابت کرده باشم که هدف اصلی من انجام وظیفه است و بس ...........................................................

برای همه شما آرزوی موفقیت دارم »

مبنع : سرباز سازندگی

 

۲۸۸- پیشنهاد به جهاد کشاورزی کاشان

 

جلسه طرح ۴۰۰ هکتاری نابر دیروز از ساعت ۳ الی ۵ بعدازظهر در مسجد جامع تشکیل شد.

در این جلسه مسئول خانه ترویج و یکی از اعضای هیئت امنا به ایراد گزارش پرداختند.

نکته جالب توجه این بود که گفته شد: چنانچه به سرعت درخت ها را خریداری نکنیم، مبلغ حدود ۳۰میلیون تومان یارانه دولتی از دستمان می رود و معلوم نیست که سال دیگه این مبلغ تعلق بگیرد یا نگیرد. و این در حالی است که طرح در کلیه زمینه ها به جهت مسائل مالی و وضعیت آب و هوا، متوقف شده است و فرصت کوتاه باقی مانده امکان چنین امری را به شدت زیر علامت سوال می برد.

طرح نابر با هزینه یک میلیارد تومان دریافت وام به اسم کشاورزان و ۵/۱ میلیارد تومان تخصیص یافته وزیر محترم جهاد کشاورزی قرار بود در تاریخ ۱۵ مهرماه ۱۳۸۶ به بهر ه برداری برسد. که در مراسم کلنگ زنی تبلیغات رسانه ای فوق العاده ای جهت مدیر سابق جهاد کشاورزی و کاندیدای فعلی مجلس شورای اسلامی از حوزه کاشان صورت گرفت که ایشان با پذیرفتن مسئولیت تحت عنوان «از مکه تا فکه» تعهد داده است که ۱۵ مهرماه  ۱۳۸۶ طرح به بهره برداری برسد.

این طرح که فاقد یک صفحه کار کارشناسی می باشد نزد مسئولان تحت عنوان بهره وری آب و نزد کشاورزان تحت عنوان استحصال آب زمستانی در منطقه ای کم ‌آب با سیاست «اول راه بنداز بعدش جابنداز» توسط مدیر سابق جهاد کشاورزی کاشان با استفاده از منابع مالی تخصیص داده شده به تگرگ زدگی باغ های مناطق کاشان شروع و بعد از انجام لوله گذاری قسمتی از مسیر و دعوت وزیر جهاد کشاورزی در هنگام سفرهای استانی رئیس جمهور به استان اصفهان مورد تایید وزیر قرار گرفت.

مخزن در نظر گرفته شده برای طرح جوابگوی صد هکتار از باغ می باشد و قرار است ۳۰۰ هکتار از باغ با صرفه جویی در مصرف آب زمین های سنتی برزک که کم تر از صد هکتار می باشد صورت گیرد.

هر چند در ابتدای طرح مدیر سابق جهاد کشاورزی در جمع هیئت امنا در جواب؛ بی توجهی مسئولین به مسائل کارشناسی طرح، گفت: «اجازه بدهید ما طرح را انجام داده و باغ را تحویل کشاورزان دهیم، خواستند استفاده کنند نخواستند آتش بزنند» با گذشت کمتر از یک سال؛

هیئت امنا که تنها نقش مقبولیت بخشیدن به عملکرد غیرکارشناسی مسئولین مرتبط را ایفا کرده اند به تکاپو افتاده تا با دریافت وجه از کشاورزان که ضعیف ترین طبقه جامعه روستا شهر برزک را تشکیل می دهند طرح غیر کارشناسی نابر را به گونه ای جمع و جور نمایند.

جای تاسف است که طرح هایی اینچنینی بدون توجه به وضعیت آبی منطقه، اصل مزیت نسبی، مشکلات مالی کشاورزان و عدم توجیه اقتصادی؛ با استفاده از پیشنهاد یک مدیر در اطاق دربسته و تایید یک وزیر در یک مسافرت چند ساعته و همراهی جمعی تحت نام هیئت امنا در منطقه ای مانند برزک شکل می گیرد.

شایان ذکر است که همانطور که در مطالب قبلی پیشنهاد شد؛ مسئولین محترم جهاد کشاورزی کاشان که آمار و ارقام سودده بودن طرح را تنظیم نموده اند زحمت بکشند و کلیه منابع مالی طرح را تامین و با استفاده از برداشت محصولات باغ جایگزین نمایند.

 

۱۸۴- تبعات از مکه تا فکه

 

اگرچه مدیر سابق جهاد کشاورزی کاشان عظیم ترین افتخار کارنامه تبلیغاتی خود را برای نمایندگی مجلس پیش رو جذب یک میلیارد تومان برای طرح ۴۰۰ هکتاری نابر از طریق تفکر انقلابی و جهادی خود به حساب می آورد؛

در جایی دیگر از ناعادلانه تخصیص دادن تسهیلات بلاعوض ۵/۹ میلیارد تومانی خسارات سیل منطقه که ۳ ملیارد تومان آن سهم بخش قمصر می شود و ۱۵۰ میلیون تومان آن سهم بخش برزک، خود را مبرا می داند.

و جالب تر آنکه آن ۱ میلیارد تومان جذب اعتبار ذکر شده در جایی هزینه می شود که از یک طرف دارای یک صفحه کار کارشناسی نمی باشد و از طرف دیگر با خود حداقل در بحث ریالی ۲ میلیارد تومان از کشاورز بی بضاعت از طریق وام و دریافت نقدی به چاهی می برد که آب آن در تفکر عامه ارزش افزوده زمینی است که کاربری آن چیزی جز کشاورزی تعریف نشده است تا شاید برایشان سرنوشت زمین های کشاورزی چون ناجی آباد کاشان را پیدا کند در صورت بقا

و وزیر محترم جهاد کشاورزی که برای طرحی ۴۰۰ هکتاری با توجیه بهره وری، که ۵ برابر سطح زیر کشت فعلی است؛ زمان ۴ ماه از کار کارشناسی و اجرا و افتتاح تعریف می کند و می گوید در صورتی که انجام شد مدیران را به مکه می فرستم و در غیر این صورت به فکه (احتمالا منظورشان میدان جنگ با آمریکا می باشد). حال بعد از گذشت ۷ ماه نه تنها عملی نگشته بلکه روز به روز بر عمق فاجعه تبعات یک کار کاملاْ غیر کارشناسی در دولت محترم نهم  افزوده می گردد.

و در آخر احتمالاْ تقصیر کار همان مقصر خواهد بود که بعداْ اسم آن را اعلام خواهیم کرد.

 

 

۱۶۹- نگاه یکپارچه به منابع آبی

وزیر نیرو  در کارگاه بین المللی توسعه ظرفیت سازی برای خبرنگاران حوزه آب کشورهای آسیایی:

... بحث نزاع بر سر آب کاملاْ غلط است و مسائل مربوط به منابع آب تنها باید از راه های منطقی و  فنی مورد بررسی قرار گیرد.

... بحث اقتصاد آب بسیار مهم است، در حالی که برای دیگر منابع انرژی مانند نفت بازار تشکیل شده است و مبادلات بین المللی صورت می گیرد، در زمینه آب چنین بازاری وجود ندارد و این موضوع در سطح بین المللی و منطقه یی باید حل شود.

او گفت: در ایران برای آب ارزش اقتصادی وجود ندارد. وی همچنین به بحث استفاده از منابع آبی اشاره کرد و گفت: متوسط استفاده از آب در دنیا یک بار است که می توان آن را حداقل به دو تا سه بار افزایش داد و برای این موضوع باید به بحث چرخه آب بپردازیم.

او افزود: هنوز نمی توان گفت که در جهان بحث آب شرب کاملاْ از سایر استفاده های آب تفکیک شده و باید توجه داشت که هزینه های بیهوده برای استفاده غیر شرب ضروری نیست.

وزیر نیرو خواستار نگاه یکپارچه به منابع آبی شد و افزود: اقدامات یکپارچه در خصوص بحث منابع آبی ضروری است که اگر مسوولان نگاهی غیر از این به آب داشته باشند به آب ضربه می زنند و منابع آب باید از سرچشمه تا دریا به صورت یکپارچه مورد توجه قرار گیرد.

 

روزنامه اعتماد - چهارشنبه ۷ آذر ۱۳۸۶

۱۶۴- گفت و نگفت های طرح نابر

 

جلسه روز دوشنبه کشاورزان برزک در رابطه با طرح نابر برگزار شد.

در این جلسه که مسئول باغبانی جهاد کشاورزی با گله و ناراحتی صحبت می کرد،

 گفت: بودجه ما دیگر تمام شده است و می باید کشاورزان سهم خود را به حساب بریزند تا طرح با قدرت بیشتر  ادامه پیدا کند.

نگفت: قرار بود به گفته مدیر اسبق جهاد کشاورزی کاشان باغ ها آماده، تحویل کشاورزان بشود خواستند استفاد کنند نخواستند آتش بزنند. (صحبت در جمع هیئت امنا)

گفت: ما رفتیم صرفه جویی کنیم نقشه بردار ها را با قیمت قراردادهای پایین به کار گرفتیم و آنها کار را به موقع تحویل نداده اند.

نگفت: آیا همه جا صرفه جویی می کنند یا بعضی جاها بریز و بپاش و بعضی جاها صرفه جویی.

گفت: مسئول امور اراضی گفته اند؛ زمینی که خواسته باشی به زور به کشاورز بدهی نتیجه اش عدم استقبال می شود.

نگفت: که مسئول امور اراضی در جلسه واگذاری فرمودند؛ ما همیشه از خدا می خواستیم به جای اینکه کشاورز بیاید و پشت میز ما قرار بگیرد تا زمین بگیرد، خودمان آمده ایم و زمین واگذار می کنیم.

گفت: برای کاشت می خواهیم اصولی کار کنیم.

نگفت: که از اول طرح تا حال انقلابی کار کرده ایم و حال می خواهیم اصولی کار کنیم.

گفت: هیئت امنا کارش چیه؟ بروند پول از کشاورزها بگیرند.

نگفت: که وقتی هیئت امنا به مسائل کارشناسی طرح اشکال گرفتند هیچ توجهی نشد به مشکل آب ، به مشکل لوله انتقال، به پنجاه شصت هکتار زمین های واقع شده در مسیر رودخانه، به ۲۰ هکتار مشکلات نقشه برداری، به ناعادلانه بودن تخصیص تسهیلات، به اشکال در ارائه فرمول واگذاری و به...

گفت:...

نگفت:...

پیشنهاد می شود جهاد محترم و انقلابی جهاد کشاورزی تا حال که زحمت کشیده اند از حال به بعدش را هم هزینه کنند و طبق طرح توجیهی که در اول ارائه کرده بودند ظرف سه سال که طرح هزینه هایش را بر می گرداند طرح در اختیار خودشان باشد، یک سال هم به عنوان مزد دست و بعد تحویل کشاورز بدهند.

 

 

* لزوم کارشناسی طرح نابر

 

برای اینکه سرنوشت طرح نابر مانند طرحی نشود که دوست عزیزم متن کامل آن را در وبلاگ شان آورده اند مختصر در مورد آن تجزیه و تحلیل می کنیم:

 

وضعیت آب طرح با استفاده از آب مازاد سه منبع که متوسط آن با توجه به نظر کارشناسان جهاد کشاورزی اینگونه تخمین زده شده است:

قنات علیا: ۱۳۰ لیتر در ثانیه

چشمه زاینده رود: ۱۰۰ لیتر در ثانیه

قنات سعدآباد: ۲۰  لیتر در ثانیه

 

حق آبداران به تفکیک:

قنات علیا: ۳۶۰ نفر به اضافه

            ۵۵ نفر (متوسط در نظر گرفته شده با احتساب مالکین برای قسمت وقفیات)

چشمه زاینده رود: ۱۳۵ نفر

قنات سعد آباد : ۵۵ نفر

 

میزان زمین اختصاص داده شده در طرح نابر:

قنات علیا: ۱۶۰ هکتار

چشمه زاینده رود: ۱۶۰ هکتار

قنات سعد آباد: ۸۰ هکتار

 

اطلاعات بیشتر و تجزیه و تحلیل آمار فوق الذکر در پست های بعدی ارائه می شود.

 

 

* نظر شنیدنی یک دوست

 

یکی از دوستان در قسمت نظرات پست «اعتراف مسئول روابط عمومی جهاد کشاورزی کاشان» نظر شنیدنی آورده اند که در این پست می آورم:

«خوشهالیم که مسئولین ما از کمترین امکانات بیشترین استفاده را می کنند و به مسئول روابط عمومی جهاد کشاورزی به خاطر این کشف بزرگ تبریک میگم البته دور از انتظار نبود چون از این کشفیات زیاد در تاریخ درخشان برادران جهادی ما پیدا میشه اونا حتی با استفاده از میز و صندلی هم میتوانند دبی آب را بسنجند تازه اونا معمولا با ماشین آرم دار کلیه کار های نرم افزاری که در علم جدید gis انجام میشه رو انجام میدن بدین صورت که با عبور از یک منطقه کلیه نیازها به صورت خود کار توسط چرخهای ماشین برداشته شده و به rom  یا حافظه راننده منتقل شده و بعد از دسته بندی اطلاعات در هنگام صرف غذا به محاسبه داده ها می پردازند که معمولا با اتمام نهار محاسبه اطلاعات هم پایان می پذیرد »

* به به ، ناهار آب دوغ خیار

 

جهاد کشاورزی کاشان که ادعا حمایت از کشاورزان را دارد و با اعلام آمار ۱۵ هزار خانوار کشاورز شهرستان کاشان سعی بر حفظ موجودیت خود به عنوان متولی این بخش، بی شک می داند اصلی ترین نیاز هر شغلی امور بیمه ای آن می باشد.

جالب اینجاست که صندوق بیمه روستاییان با شعار «بعد از چهل سال برای اولین بار در ایران» که از دو سال پیش شروع به کار نموده است، شهرهایی چون برزک و نیاسر و قمصر و ...  را جهت پوشش بیمه ای خود به رسمیت نمی شناسد.

کشاورزان شهرهای این چنینی که نام شهر را به خود گرفته اند ولی در عمل روستا، و سالیان سال رنج و مرارت امور تولید را با سرانگشتان پینه بسته خود گردانیده اند، حال در گوشه ی انزوای کم تدبیری مسولان امر با اعتقاد «هر چه خدا بخواهد» بر بی عدالتی و ناحقی تحمیل شده به خود مهر تایید ناآگاهی و غفلت می زنند و کم زبانی و قناعت خود از یک طرف و منفعل بودن فرزندان تحصیل کرده خود از طرف دیگر ادامه این روند را زیر فشار زندگی آسان تر می کند.

و طرح هایی چون نابر آنچنان در بوق و کرنا می شود که پیرمرد شکسته روستایی باورش می شود که برای او خبری است و همسایه ای در حالی که سند ۷ دقیقه آب در دستش بود به من گفت: «آقا عمو جون می خواهم در طرح نابر شرکت کنم، گل محمدی بهتر است یا بادام» و بی خبر از اینکه انبوه این خرده مالکانی همچون گذشته پلی می شوند تا سرانه بلاعوض، دویست سیصد میلیون تومانی شود و از  دوش خمیده آنان به حسابهای میلیاردی عمده مالکانی  سرازیر شود که ۲۷ سال پیش اموالشان مصادره می شد با تفاوت های زمین تا آسمان؛ از سرمایه داران کارآفرین رانت ندیده به سرمایه داران رانت زده ناشی از بی ثباتی فضای اقتصادی

و ما خرده مالکان بیایید دمی دیگر خوش باشیم چرا که وصف العیش نصف العیش و تا خماری این حال زودگذر نرفته پای برگه  یکی دیگر از منتخبین مجلس را پاراف کنیم و در پای صحبت او که ادعای آوردن بودجه های هنگفت به منطقه را دارد ابتدا با دهان باز و با تعجب نگاه کنیم، آنگاه بخندیم و بعد قبل از ناهار آب دوغ و خیار انتخاب خود را بنماییم.

بحث از بیمه منحرف شد؛

صندوق بیمه روستاییان و عشایر برای روستاهایی هم که اجرا می شود این طور نیست که به کشاورز بگوید حال که از کار افتاده ای بیا و حقوق بگیر بلکه قضیه برعکس است و دولت تحت عنوان صندوق از کشاورز بیچاره و ندار حقوق می گیرد:

«.... صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر وابسته به وزارت رفاه و تامین اجتماعی در بخش برزک کاشان ظرف مدت ۴۰ روز ۵۱۴ خانوار روستایی را تحت پوشش قرار داده است.

... بیمه شدگان مذکور تا به حال بیش از یک میلیارد ریال به حساب صندوق واریز کرده اند»(روزنامه همشهری - ویژه نامه کاشان - مرداد ۱۳۸۶)

«در حال حاضر وجود یک سال پرداخت حق بیمه برای دریافت مستمری فوت و از کارافتادگی در صندوق بیمه روستاییان و عشایر لازم است.

رئیس سابق اداره نظارت بر بیمه های اجتماعی و رفاه و تامین اجتماعی با اشاره به این که صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر متعهد پرداخت مستمری فوت، پیری، از کار افتادگی و بیکاری است، عنوان کرد: تا کنون حدود ۲ سال از تشکیل این صندوق می گذرد؛ اما هنوز یک کمیسیون از کار افتادگی در هیچ استانی تشکیل نشده و کماکان پرونده های این افراد بایگانی می شود.

... با اجرای شرط سنی ۵۵ سال (محدودیت سنی) برای عضویت در صندوق بیمه روستاییان و عشایر اذعان کرد؛ اگرچه این موضوع نیز در هیچ جای آیین نامه صندوق ذکر نشده؛‌اما این شرط در گذشته در ۱۰ استان و بتازگی در ۵ استان دیگر اجرا شده است که همین امر دامنه شمول بیمه روستاییان در سطح روستاها را با روندی بازدارنده مواجه می کند.»(روزنامه جام جم - پنج شنبه ۳ آبان ۱۳۸۶)

و خدمت دوستان انقلابی جهاد کشاورزی خصوصاْ کاشان عرض کنم:

به عنوان پدران معنوی کشاورزان منطقه به اولین اولویت که بیمه کشاورزان است گوشه نظری بفرمایید.

انشاءالله

* اعتراف مسئول روابط عمومی جهاد کشاورزی کاشان

 

در صحبتی که با مسئول روابط عمومی جهاد کشاورزی کاشان شد، ایشان مطالب خوبی را عنوان داشتند.

از جمله ایشان فرمودند:

 

«هدف طرح نابر بهره وری منابع آب و خاک و نیروی انسانی می باشد و مسائل دیگر از جمله ارتقای زندگی خرده مالک در اولویت های بعدی قرار دارد.»

 

ضمن تشکر از اینکه اگر عامه مردم نمی دانند که دارند پلی می شوند برای بهره وری منابع (اگر شدنی باشد که نیست) در عین حال خود دوستان جهادگر کشاورزی می دانند دارند چکار می کنند.

 

مسئول روابط عمومی اداره انقلابی جهاد کشاورزی که در این صحبت دو نفره ترجیح می داد در جواب دادن نماند تا اینکه به نفس مطلب توجه داشته باشد فرمودند:

 

«من اعتقاد دارم دبی آب قنات و چشمه زاینده رود  هر کدام در حال حاضر 250 لیتر است و اگر باور ندارید حاضرم جی پی اس بیاورم و اندازه آن را باهم بگیریم»

 

احتمالا جدیداً دستگاه مذکور برای اندازه گیری دبی آب تغییر کاربری داده است.

 

 انشاءالله مطالب تکمیلی این گفتگوی دو نفره را در پست های بعدی  خواهم آورد

 

 

* پیام های مهربانی دوستان عمده مالک

 

خبرهایی از دوستان عمده مالک می رسد که نشانه هایی از رنجش و ناراحتی ایشان دارد،

لازم است در اینجا توضیحی ارائه نمایم تا رفع سوءتفاهم عزیزان گردد:

حقیر هم مانند دوستان انقلابی جهاد کشاورزی از پابوسان عمده مالک هستم با این تفاوت که بدون تغییر روی کرد؛ از مصادره اموال سرمایه داران رانت ندیده در ابتدا شروع به کار به دست بوسی امروزه سرمایه محور رانت زده

و اعتقاد دارم چرخ صنعت و تولید و اشتغال به واسطه این عزیزان به چرخش می افتد.

اما در کنار قدردانی از تلاش گران عرصه تولید وظیفه و رسالت خود می دانم به توانمند کردن قشر کم اطلاع و ضعیف نیز همت  گمارم

و نهایتاً

هر کدام بر  جای خود محترمند

بنابراین

نگرانی شما از چیست؟

مردی که همبستر گاوها می شد

 

مسئول محترم باغبانی اداره کشاورزی کاشان فراموش کرده اند که در چه جلسه ای قسم حضرت عباس که در پست «بیوگرافی» آمده است، را به کار برده اند.

اگر کمی فکر نمایند و جلسه تعیین هیئت امنا را بیاد بیاورند، آن موقع که کشاورزان در حال ترک جلسه و زیر سوال بردن طرح بودند، در حالی که ایشان سر مبارکشان عرق کرده بود، پی در پی می گفتند:

«به خدا طرح خوب است» «به حضرت عباس طرح خوب است»

اما امیدوارم نظرشان را راجع به تعاونی فراموش نکرده باشند که فرمودند:

«تعاونی نمی تواند موفق باشد. یک گاوداری خصوصی را در نظر بگیرید؛ مالک آن ترجیح می دهد شب ها به جای اینکه پهلوی خانمش بخوابد کنار گاوهایش باشد ولی در تعاونی هرکسی مسئولیت را به گردن دیگری می اندازد»

سوال من اینجاست:

این تعاونی که سال قبل اه بود چگونه حالا به شده است؟

آیا جز این است که ما برای رسیدن به اهدافی که در ذهن خود طراحی می کنیم هر لحظه و هر زمان متناسب با آن از اصول تعریف شده و جایگاههای متفاوت استفاده ابزاری می نماییم.

امیدوارم در شروع قرن جدید

به جای اشکال گرفتن از اصول و جایگاهها و استفاده ابزاری از آن کمی خود و فکر خود را اصلاح نماییم.

استقبال جهاد کشاورزی کاشان از فناوری اطلاعات

 

سلام علیکم جمیعاْ

لازم دانستم تشکر ویژه ای از اداره محترم و نخبه پرور جهاد کشاورزی کاشان بنمایم به جهت بسترسازی و تشویق افراد (مانند سرباز سازندگی برزک) که از تکنولوژی های روز مانند وبلاگ در جهت نقد و اطلاع رسانی و کار اصولی استفاده می نمایند.

شخصاْ از این اقدام سرباز سازندگی و مطالب زیبایشان لذت می برم و از این جهت وبلاگ ایشان را لینک داده ام.

چنین افرادی اگر در رژیم منحوس و کثیف طاغوت دست به چنین کاری می زدند با موانع بسیاری روبرو و حتی کارشان به ادارات اطلاعاتی رژیم کشیده می شد و مشکلاتی برای خود و خانواده اشان ایجاد می شد.

خدا را شاکریم اداره محترم کشاورزی کاشان هرچند با این تشکیلات عریض و طویل و تعدادی بالای حقوق بگیر و ساختمان چند طبقه نبش چهار راه، یک سایت اطلاع رسانی به روز ندارد ولی از افرادی که وارد چنین اموری می شوند استقبال می نماید.

اجرکم عند الله - باقیات و صالحات

قرعه کشی طرح نابر

 

دیروز جلسه ای به اصطلاح «قرعه کشی طرح نابر» در مسجد جامع برزک برگزار شد.

در ابتدا مسئول روابط عمومی اداره کشاورزی کاشان به ایراد سخنرانی پرداختند؛

ایشان فرمودند:(نقل به مضمون)

۱- ایجاد اشتغال بحث مهمی است خصوصاْ برای نسل جوان

۲- سعی ما بر این است که طرح برای امسال تمام شود.

۳- بحث دیگر ایجاد یک شرکت تعاونی چند منظوره است که انشاءالله همه عضو بشوید و قرار است خدا تومان پول بلاعوض و خدا تومان وام بدهند و سوله بسازیم.

بعد از صحبت ایشان مسئول امور اراضی ایراد سخنرانی فرمودند:(نقل به مضمون)

من با سابقه ۲۷ ساله دخالت در امور اراضی همیشه آرزو داشتم که به جای اینکه بیایند جلوی میز من بایستند و زمین بگیرند، خودم بیایم و زمین تحویل بدهم که الحمدالله من به آرزویم رسیده ام و امروز چنین امری مجقق شده است.

ایشان در ادامه فرمودند:

طبق مصوبه شورای انقلاب در طول این مدت خدمت بیش از ۱۳۰ حلقه چاه و واگذاری اراضی را در شهرستان داشته ایم که جزء افتخارات ما می باشد.

مجری همچنین از حضور امام جمعه و اعضای شورا و اعضای هیئت امنا در جلسه به اصطلاح قرعه کشی تشکر کرد.

اما نقد:

تمام این صحبت ها را در منزل و از بلندگوی مسجد جامع شهر برزک با تاسف و تاثر بسیار گوش کردم و لازم می بینم چند مطلب را بعرض دوستان برسانم:

در بحث اشتغال که برایند عملکرد دوستان جهاد کشاورزی در طول ۲۷ سال به عنوان متولی امور روستایی واضح است و نیاز به تبلیغ ندارد. جمعیت ۶۲۰۰ نفر برزک در سال ۱۳۳۰(طبق مستند تلویزیونی که موجود می باشد) بعد از ۵۶ سال به ۳۲۰۰ نفر از پیرمردان و ضعیفان که چاره ای جز ماندن ندارند رسیده است. حال حرف های شما را قبول کنیم یا عملکرد عینی سالیان گذشته را

اما دوم

قرار بود طرح تمام شود اما چه جوری: باغ ها آماده شود و تحول باغداران بشود نه اینکه میلیون های تومان به اسم کشاورز وام گرفته شود و حال جهت پول گرفتن از کشاورزان بیچاره اینقدر تشریفات و جلسه چینی شکل گیرد به اسم قرعه کشی

سوم

تعاونی چند منظوره که سال قبل اه بود و حال به شده ، وقتی سال قبل مطرح کردیم که تعاونی شکل بگیرد و کارها با پشتوانه اصولی و کارشناسی به جلو برود:

مسئول امور باغبانی تان گفت: تعاونی بد است و جلسه در فرمانداری داشتیم همه نظرشان این بود که تعاونی نمی تواند موفق باشد و حتی بی ادبی است اگر یک دامداری خصوصی باشد مالک شب به جای اینکه بهلوی زنش بخوابد می آید پهلوی گاوش می خوابد ولی در تعاونی هر کسی فکر کار خودش می باشد.

معاون اداره کشاورزی تان که کارشناس امور ترافیک شهری هم هست می گفت: تعاونی معنی ندارد. اگر قرار باشد کاری انجام شود ردیف بودجه دارد پیدا می کنیم و انجام می دهیم.

رئیس اداره تعاون هم در جلسه که با حضور بخشداری و مسئول امور باغبانی به برزک آمدند صورت جلسه کردند که تعاونی های بزرگ بد و تعاونی های کوچک شکل بگیرد.

حال تعاونی خوب شد و تعاونو علی البر خواندید و از امام جمعه برزک مایه گذاشتید.

بنابراین:

پس بحث پول بلاعوض است. بیاید به هر اسمی که بهتر می تواند بیاید، بیاید. یه چند روزی هم با این پول بازی کنیم.

و چهارم

خدمت مسئول امور اراضی تان عرض کنم که با افتخار از مجوز چاه ها نام می برد :

بر کسی پوشیده نیست این مجوز های غیر کارشناسی بوده و نتیجه آن افت ۶۰ الی ۱۰۰ متری آبهای زیر زمینی و اعلام منطقه کاشان به عنوان منطقه بحران از طرف وزارت نیرو و تصمیم بر بستن بسیاری از این چاهها

اما آبی که قیمت واقعی آن مترمکعبی ۱۰۰۰۰ ریال است. کاربری تعریف کنید که اگر این ارزش واقعی را بر نمی گرداند حداقل ضرری برای مردم و منطقه نشود. به شرطی که بعداً نگویید من کاره ای نبودم و مصوبه فلان شورا بود.

و پنجم

خدمت رئیس فعلی و مستعفی عرض کنم اگر بعد تبلیغی برایتان از اهمیت بیشتری برخوردار نیست. محض رضای خدا فکری به حال بیمه کشاورزان بکنید تا بعد از ۴۰ الی ۵۰ سال کار سخت و طاقت فرسا زیر آفتاب و شرایط سخت ناچار نشوند زیر پوشش کمیته امداد بروند.

و ششم

مطلبی راجع به امام جمعه محترم و شورا و هیئت امنا طرح

اشکالی را برای این عزیزان قائل نیستم چرا که این عزیزان در بعد کشاورزی به کجا تکیه کنند به جز اداره کشاورزی که متخصص و متولی اینکار است.

مشکل از نمک است و من نباید انتظار داشته باشم که این عزیزان در استفاده ابزاری که از خود و جایگاهشان می شود واکنشی نشان دهند.

اما سخنی با دوستان عزیزم در اداره محترم جهاد کشاورزی:

خدا نیاورد روزی را که گول پست و میز و صندلی و ماشین لوکس دولتی که سوارش می شویم و توهم ابهتی که با چایی آوردن وقت به وقت آبدارچی اداره برایمان ایجاد می شود بخوریم و چشممان در واقعیت و بدبختی های مردم کشاورز برزک بسته شود و برای رسیدن به تفکرات هرچند اشتباهمان همه چیز را ابزار کنیم

 

یک اداره با دو رئیس

 

از یک طرف رئیسی که مستعفی شده و در حال دورخیز گرفتن برای عبوری نه چندان سخت از دیوار بلند منتخبین مجلس شورای اسلامی

از طرف دیگر رئیسی که از ریاست فقط صندلی آن را دارا است؛ صوری بودن آن برکسی خصوصاْ شخص ایشان پوشیده نیست.

شاید اگر او نیز در زمان جنگ فرمانده گردانی در کوههای کردستان بود الان حسرت انبوه دوستانی متعهد که نقش ساپورت دهی رئیس مستعفی را دارند نمی خورد.